Laserscanning

Hoe werkt 3D laserscanning?

Met laserscanners worden van op afstand drie-dimensionale coördinaten gemeten met een snelheid tot wel 1 miljoen punten/seconde. De gemeten punten worden verwerkt tot een nauwkeurige 3D puntenwolk van miljoenen punten die de gescande omgeving weergeeft en die als basis dient voor plannen en 3D modellen. De laser van de 3D-scanapparatuur scant niet ergens doorheen, maar botst op het oppervlak en zo ontstaat van miljoenen meetpunten een puntenwolk, of 'pointcloud', die door de dichtheid van meetpunten veel lijkt op een 3D-model, een exacte kopie van een gebouw, monument of specifieke ruimte of terrein. Alles wat zichtbaar is, wordt op deze manier gescand.

Waarom kiezen voor 3D laserscanning?

3D Laserscanning is een methode om snel betrouwbare gedetailleerde informatie van objecten zoals gebouwen, infrastructuur en industriële installaties te verzamelen. Het grote voordeel is dat in een korte periode zeer veel punten met zeer hoge nauwkeurigheid worden gemeten en opgeslagen en dit tot in de kleinste details. Ook moeilijk bereikbare plaatsen kunnen met deze techniek worden ingemeten. Indien er achteraf nog iets bij gemeten moet worden, kan dit rechtstreeks in de puntenwolk en moet men niet meer ter plaatse gaan.

Voor een betrouwbaar en nauwkeurig resultaat is het belangrijk dat de 3D laserscanning wordt uitgevoerd door mensen met een grondige landmeetkundige kennis. Bij Landmetersburo Desaever-Gunst kunt u terecht voor net die efficiënte en nauwkeurige opmeting dankzij onze jarenlange ervaring met landmeetkundige projecten.

Klik hier om ons vrijblijvend te contacteren voor meer informatie en prijzen!